OPĆE ODREDBE

Internet stranica www.kundih.hr u vlasništvu je KUNDIH obrta za proizvodnju i trgovinu, Hrv.branitelja 66, 10434 Strmec Samoborski, Republika Hrvatska, OIB: 57910884259, poslovni račun otvoren kod Samoborske banke, IBAN: HR2924030091154000972.
Nositelj svih prava na internet stranici www.kundih.hr (dalje: internet stranica) je KUNDIH obrt.
KUNDIH obrt omogućava korištenje usluga i sadržaja internetske stranice te pruža uslugu internet prodaje roba i usluga putem online trgovine na način uređen ovim uvjetima poslovanja (dalje: uvjeti)


PRIMJENA UVJETA POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja primjenjuju se na prava i obveze proizašle korištenjem usluga i sadržaja internet stranice, te prava i obveze proizašle sklapanjem ugovora o kupoprodaji na daljinu između korisnika i KUNDIH obrta, te se smatraju sastavnim dijelom ugovora. Korištenjem sadržaja i usluga internet stranice i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domeni www.kundih.hr (dalje: kundih-internet prodaja) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s uvjetima prodaje, te da ih u cjelosti razumiju i prihvaćaju.
KUNDIH obrt pridržava pravo izmjene i dopune sadržaja uvjeta u svakom trenutku i bez prethodne najave, dok za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz navedenih izmjena i dopuna sadržaja uvjeta KUNDIH obrt ne odgovara.


POJMOVI

Pojedini pojmovi u smislu ovih uvjeta imaju sljedeće značenje:
· Internet stranica označava internet stranicu www.kundih.hr
· Korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja pristupa ili se koristi sadržajem i uslugama internet stranice ili se koristi uslugom kundihinternet prodaje (web shop). Pojam korisnik uključuje registriranog korisnika kupca.
· Registrirani korisnik je korisnik koji se registrirao za korištenje usluga kundih-internet prodaje na internet stranici.
· Korisnik kupac je korisnik koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, pošalje narudžbu KUNDIH obrtu, te isplati kuprodajnu cijenu.
· Usluga internet prodaje (web shop) je usluga koja omogućuje korisnicima kupnju proizvoda dostupnih na internet stranici.


UVJETI KORIŠTENJA

Pristupanjem ili korištenjem sadržaja kundih-internet prodaje korisnik bez obzira na način korištenja izrijekom pristaje na korištenje sadržaja i usluga kundih-internet prodaje isključivo na način i u skladu s odredbama uvjeta odnosno u skladu s postojećim uputama na internet stranici te prihvaća sve rizike koje nastaju takvim korištenjem.
Korištenje usluga kundih-internet prodaje odobrava se isključivo punoljetnim i potpuno poslovno sposobnim osobama.
Korištenje usluga kundih-internet prodaje nije dozvoljeno maloljetnicima stoga su njihovi roditelji ili skrbnici dužni voditi računa i nadzirati korištenje usluga od strane djece.


Ograničenja korištenja
Korisnik potvrđuje i jamči kako se neće neovlašteno i protuzakonito koristiti internet stranicom www.kundih.hr, sadržajem koji se prikazuje kao i uslugom kundih- internet prodaje, te kako će svoje korištenje uskladiti s odredbama uvjeta i pravnih propisa.
Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj, vizualni identitet, aplikacije i softver internet stranice.
Podaci uključujući i fotografije stavljene na internet stranicu postaju vlasništvo KUNDIH obrta.


Isključenje odgovornosti
KUNDIH obrt ne odgovara za bilo kakvu štetu koja na bilo koji način nastane ili može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi u vezi s korištenjem ili zlouporabom korištenja sadržaja internet stranice i usluga kundih-internet prodaje, ili je na bilo koji način vezana za korištenje sadržaja internet stranice i usluga kundih-internet prodaje.


SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI

Ponudu KUNDIH obrta za sklapanje ugovora predstavljaju ovi uvjeti i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz podatke o određenom proizvodu, koju korisnik prihvaća zaključivanjem narudžbe. Ugovor stupa na snagu i obvezuje ugovorne strane od trenutka prihvata ponude KUNDIH obrta od strane korisnika odabirom plaćanja i zaključenjem narudžbe.


CIJENA I IZBOR NAČINA PLAĆANJA

U internetskoj trgovini www.kundih.hr odabranu robu moguće je platiti na sljedeće načine:

  • Virmansko plaćanje putem internet bankarstva ili plaćanje općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima
    Hrvatske pošte (po primljenom predračunu)
  • Pouzećem prilikom dostave robe


Cijene i valjanost ponude

Sve cijene izražene su u eurima ( € ), uključuju PDV i vrijede prilikom potvrde narudžbe od strane kupca.
KUNDIH pridržava pravo promjene cijena proizvoda dostupnih na web shopu sve do trenutka obavijesti korisnika o potvrdi narudžbe kao i pravo određivanja posebnih oblika prodaje određenih proizvoda kroz određeno vremensko razdoblje, a koji posebni oblici prodaje će se odnositi samo na odgovarajući način označenih proizvoda (akcijska prodaja, rasprodaja i slično).


DOSTAVA I PREUZIMANJE

Kupac ima mogućnost odabira dostave kurirskom službom ili osobnog preuzimanja.
Isporuka proizvoda naručenih putem internetske trgovine www.kundih.hr ograničena je na Republiku Hrvatsku i Sloveniju.

Dostava robe putem dostavne službe DPD
Robu na područje Hrvatske i Slovenije isporučuje ugovorni partner DPD.
Dostava se naplaćuje ovisno težini paketa, osim ukoliko je ukupna vrijednost narudžbe veća od 100,00 € tada je dostava besplatna. U cijenu dostave uračunata je i priprema (pakiranje, materijal za pakiranje …) naručene robe za potrebe sigurnog prijevoza do kupca.

Osobno preuzimanje
Za osobno preuzimanje robe kod nas na našem skladištu se ne naplaćuju troškovi dostave.

DOSTAVA U DRUGE DRŽAVE
Dostava je moguća i u druge države (EU/non-EU).
Kupcima iz inozemstva izdajemo odgovarajući predračun s točnim troškovima dostave.

ROK ISPORUKE
Nakon obrade zaprimljene narudžbe redovan rok isporuke na području cijele Hrvatske je unutar 2 do 5 radna dana od ponedjeljka do petka.
Iznimku roka isporuke čine otoci i mjesta koje ne pokriva svakodnevna dostava, te dostava paketa.
U slučaju da artikl nije dostupan, kupca će biti obaviješten o dostupnosti ili će, u dogovoru s kupcem, narudžba biti otkazana.
Ako se kupac odlučio za plaćanje bankovnim prijenosom, uz potvrdu narudžbe dobit će i predračun. Narudžba će biti spremna za otpremu čim kupac izvrši uplatu po predračunu i sredstva budu na bankovnom računu pružatelja usluga. Kupac je dužan ukoliko ne dobije paket unutar 7 radnih dana od sklapanja ugovora na daljinu obavijestiti prodavatelja o neisporučenoj robi u rokovima definiranim općim uvjetima kako bi se mogao pokrenuti postupak potrage paketa.

POVRAT I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo obavijestiti KUNDIH (na kontakt adresu e-pošte info@kundih.hr) u roku od 14 dana od primitka robe da odustaje od ugovora, bez potrebe za navođenjem razloga svoje odluke. Povrat robe treba izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o
povratu robe. Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac sam snosi izravne troškove povrata proizvoda. Primljenu robu treba vratiti neoštećenu, u nepromijenjenom obliku i u originalnoj ambalaži.
Povrat novca izvršit će se što je prije moguće, a najkasnije 30 dana po primitku obavijesti o odustajanju od ugovora.
Za vraćanje uplaćenog novca primjenjuje se isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom Vaše transakcije.
Pošiljke s plaćanjem pouzećem ne primamo.

Reklamacije
Reklamacije se uzimaju u obzir ako proizvod nema značajke koje je trgovac obećao u trenutku prodaje, ako su poslani pogrešni proizvodi ili ako proizvod na bilo koji način odstupa od narudžbe.
U slučaju slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjene proizvoda.
Sve reklamacije vezane za nedostatke proizvoda, te svi ostali prigovori moraju biti podnešeni u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte
na adrese info@kundih.hr ili poštom na adresu sjedišta.


IZJAVA O PRIVATNOSTI
Ova izjava odnosi se na privatnost podataka koji se nalaze na internet stranici www.kundih.hr i koje su korištenjem te stranice prikupljene i pohranjene u bazama podataka KUNDIH obrta.
KUNDIH obrt obvezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših korisnika sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.
Djelatnici KUNDIH obrta i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo osnovne podatke o našim korisnicima i informiramo ih o načinu njihova korištenja. Korisnicima dajemo mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za potrebe marketinške kampanje.
KUNDIH obrt jamči da osobni podaci korisnika internet stranice www.kundih.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani bez prethodnog dopuštenja korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe istražnih radnji.
Koristimo vaše informacije kako bi prilagodili ovu web stranicu vašim interesima i potrebama.